iKLaN

KoRaNG NaK CaRi aPe?

Pages

My ViDeo..eNJoY WaTCHiNG

1st ViDeo
2nd ViDeo

Tuesday, July 21, 2009

h4ppy w33k3nd :) :)

18/07/09 @ sabtu...ari ni aku pi bukit cahaya seri alam @ lebih dikenali dgn nama bukit cerakah:D/..1st time aku sampai sini..sebenarnya ni plan aku..saje je ajak yam & fana..dorg ni kwn skolah aku...lama gak aku berkwn ngan dorg 2 ni..actually nk pi ber4 ngan fidah...tp dia keje lak ari sabtu...huhu:( bru nk rasa naik kete baru fidah xkesampaian lak:(( aku arap pasni ni fidah leh join..da lama gak aku xlepak ngan mmbr skolah aku..masing2 busy...adoiii#-o

me, fana & yam

sampai sane je kami trus breakfast..~O)..xsempat breakfast coz kami kuar pun da pagi..1 je benda yg paling aku suka kt sini leh tunggang basikal:D/..basikal kt sane kena sewa la sejam RM3..ok lor not bad..tp time ni aku xpuas ati la..huhu...sekejap je aku dpt main basikal...coz yam silap pilih basikal...rantai basikal dia tanggal lak time ni...sib baik ada dak cina ni tlg kami 3...thanks to them..coz sudi tlg kami.


basikal yam wat hal lak..

sungguh indah pemandangan kt sini..ada flora @};-%%- and fauna :()3:-O...klu korg nk tau kt cni kitorg hampir2 kena kejar ngan ..seram siot..korg lyn la pic kt bwh ni..aku da xtau nk cite pe lg..


peta bukit cerakah
rumah 4 musim-musim
pokok pinang kot

sawah terbentang luas

pandangan dr arah belakang

camne indah x???

*********************************************************************************

19/7/09-ahad @ klang naim kawin wahhhh..kepak2..kebung2..tul ke bunyi kompang cam 2...blasah je la jji ade bunyi... naim ni gurl tau nama penuh dia nurfiljannatul naim...sedap x nama member aku sorg ni..tp kitorg da biasa pggl dia naim je...klu korg nk tau naim ni kwn time aku blaja kt poli dulu...classmate aku ni...

sebenarnya kami pi sini main pakai redah je...huhu..da la naim invite pakai sms je...so kami just bergantung arap je pada sms yg kami dpt..sib baik la ade fida & bella dorg ni dak klang so senang skit la kami cari umah naim..klu dak2 kl cari sure xjumpe la...

da sampai sane, kami pun tny la org tul ke ni kenduri naim??jln leh la kami main redah je...klu bab mkn kenduri xkn nk redah gak kot...takut jatuh haram lak nnti..& wat malu je nnti tu yg kena pastikan dulu..pe2 pun tahniah wat naim & pasangannya... hope korg bahagia seumur hidup..aminnnn

Tuesday, July 14, 2009

run f0r ur l!f3....

12/07/09 @ dataran merdeka...ari ni aku join larian "2009 olympic day"..da lama aku xjoin larian camni & da lama gak aku tinggalkan aktiviti ni, time skolah dulu aku aktif gak la join larian camni...klu ade larian je mesti aku join...lebih2 lg dak kelas aku yg handle bab larian kt dataran ni ..senang la skit nk join..sebut je la larian pe yg ade time tu semua aku penah join...adidas king of the rood, power run, bigwalk & byk lg la....penuh fail sijil aku...abis lari je dpt sijil pe x penuh...hehehe...
run for ur life

aku mane ek kt dlm pic ni..hehe.pic kt atas ni semua kwn2 adik aku...no.1 & no.4 dari kiri berdiri tu la adik aku..yg lain tu kwn2 dorg...hehe..event ni aku & adik puan aku yg arrenge kan tuk dorg...dr pendaftaran sampai la hari larian..da mcm cikgu skolah lak coz aku bawak dak2 skolah pi larian ni...korg la lyn la pic kt bwh ni...sampai org ingat aku ni cikgu....adoii...xsesuai tul aku jd cikgu...sekian...

yeahhh!! kami dapat sijil

it's what i eat and what i do

arif, zali & ikmal with nadia af bape ek ?? lupe la

Thursday, July 9, 2009

9 t4hun ku tunggu b4ru s3k4r4ng ku d4p4t


09/07/09-khamis, ari ni aku cuti lg...hehe..last week aku da apply cuti ni..ari ni aku pi mencabut undi...cabut undi??. bukan undi piliharaya tau, tp undi tapak bazar ramadhan 2009 (jln tar). pehhh ramai tul org nk berniaga kt bazar ni..klu korg xcaya tgk la pic kt tepi & bawah ni. tapak bazar ade 358 pemohon yg mendaftar dlm 4k. pehh ramai tul yg nk niaga thn ni...ikut nisbah 1:11 org...



klu korg nk tau family aku ni every year kami niaga kt bazar ramadhan...setiap thn muke kitorg je la yg berniaga kt bazar tu..sampai org da kenal la muka kami adik beradik...klu xniaga sthn rase cam xbest lak..cam da menjadi kewajipan kami berniaga ni...mula2 dulu aku mmg la ade rasa segan nk berniaga ni...tapi lama kelamaan aku da biasa dgn keadaan ni..best tau niaga ni klu korg nk tau...best bile ada sales la...hehe..rase haus, lapar & letih tu trus ilang...lg satu leh kenal ramai kawan & tambah pengalaman...bg aku klu kite nk maju better kite berniaga sendiri dr duk makan gaji je...kan..kan..

"9 tahun ku tunggu baru sekarang aku dapat" title ni cam ade maksud tersirat la....haha..saje je nk wat title cam2...selama 9 tahun aku mengundi tuk tapak bazar ramadhan jln tar baru la kini aku perolehi tapak bazar...lama x aku tunggu?...lama kan..so aku happy sangat coz dapat tapak tuk niaga tahun ni...klu korg nk beli baju melayu tuk ayah, adik badik korg ke or tuk abe sayang korg meh la dtg gerai aku...harga boleh dirunding la...korg sebut je nama aku sure ayah aku bg diskaun..haha.."008088" no rujukan...cantik kan no tu...8 tu no ong bg org cina...mayb ade ong bg aku gak kot..tu pasal la leh dpt tapak bazar...tp tu kepercayaan org cina je...

Wednesday, July 8, 2009

c4r4 mud4h tuk k0r4ng ch3ck s4m4n...



aku tau korg semua mesti bzkan & xde mase nk pi check saman korg da bape?? :D...same la aku pun xde mase nk tgk saman...tp aku rasa aku xkan kena saman kot....bawa slow je kot :P...kekadang kite xsedar kita ni bawak laju...tambah2 lg time kt highway...main tekan je minyak sampai xsedar lebih 120/kmj...huhuhu...nmpk signboard "anda sedang diperhatikan" :-ss trus slow....adoiii....upenye kite ni takut ngan signboard ...ye la mane tau tetibe je ade "paparanzi kt highway tu da duk terpacak tgh2 highway B-)....da laju mane la kite nk perasan....so jom ringan2 kan jari korg klik kt SINI tuk semak da bapa byk saman yg korg kena...sape ade saman tu byr tau jgn xbyr....takut nnti kite jumpe kt court lak....hehehe ;))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget