iKLaN

KoRaNG NaK CaRi aPe?

Pages

My ViDeo..eNJoY WaTCHiNG

1st ViDeo
2nd ViDeo

Saturday, February 19, 2011

BJU XXXX YaNG BiaDaP

BJU XXXX itu apa?
* itu no plat kereta orang.

kereta apa itu?
* Myvi

kenapa dengan kereta tersebut?
* Owner dia sangat biadap.




6 February - Ahad : Bentong, aku dan keluarga dalam perjalanan pulang ke Kuala Lumpur dari menghantar pengantin lelaki ke rumah pengantin perempuan. Pada masa itu jalan yang menuju ke Kuala Lumpur sangat sesak dan betul-betul menguji kesabaran seorang pemandu (adikku).

Oleh kerana sesak dan tidak sabar adikku ikut memotong kiri barisan dan menjadikan kereta kami yang terakhir memotong kiri. Ikutkan memang salah tapi keadaan & tempat memaksa.

Adikku cuba memotong kereta Myvi tapi tidak dibenarkan lalu adikku memberi laluan kepada Myvi itu. Mungkin kerana marah dengan kami pemandu Myvi itu merapat lalu melanggar cermin sisi kereta kami. Kami terkejut dengan tindakan pemandu Myvi tersebut.

Pemandu myvi telah menghalang kami, lalu keluar dari keretanya dan marah. Adikku telah meminta maaf dan tidak diterima. Pemandu myvi tidak dapat menerima lalu meludah pada kereta kami. Aku yang terkejut dengan perbuatan pemandu myvi tergamam sebentar???? syaitan apa yang telah merasuk ke dalam dirinya..

Astagfirullah..semoga perjalanan pemandu Myvi selamat ke tempat yang di tuju. Amin~





...Bersabarlah kerana setiap orang yang bersabar akan disayangi Allah. Berbuat baiklah sesama manusia..


untuk renungan bersama

"Semasa kamu diam dan bersabar mendengar cacian orang, malaikat bersama denganmu yang mana sedang menjawab caci maki orang itu bagi pihakmu, tetapi apabila kamu menjawabnya semula (membalas caci maki), malaikat itu meninggalkanmu, dan syaitan telah datang di antara kamu."
(Hadis Riwayat Ahmad)



Thursday, February 17, 2011

JuST FoR ReCoRD






@ PaNDaN LaKe
94









@ aLaMaNDa
146






@ WaNGSa WaLK
103










..just for record only...
..den xterer pun main boling...
..tp suka sgt main boling..
..main boling leh ilang kan strees..
..klu dpt strike...lega rasanya...

Tuesday, February 15, 2011

TuHaN BeRiKaN aKu CiNTa

Walau aku senyum bukan berarti
Aku selalu bahagia dalam hari
Ada yang tak ada di hati ini
Di jiwa ini hampa

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta



video

Saturday, February 12, 2011

TeKa TeKi : SiTuaSi

Situasi supermarket Carethree :







gambar ini sekadar hiasan saja ;)


Seorang lelaki bisu nak beli berus gigi.

Promoter : boleh saya bantu, encik nak cari apa?

Lelaki bisu : (membuat gaya sedang memberus gigi)

Promoter : (mengangguk dan terus mengambil berus gigi yang diminta oleh lelaki bisu tadi)

Lelaki bisu : (membayar lalu pergi)

**********************************************************

pada suatu hari...

Seorang lelaki pekak nak beli kacamata (spek mata)

Promoter : boleh saya bantu, encik nak cari apa?

(apakah gaya yang harus lelaki tu buat? )

http://www.emocutez.com korang rasa apa yang lelaki tu wat ek???


Friday, February 4, 2011

aSHiTeRu

aSHiTeRu

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan terus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu

Sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana

[a]
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku

[b]
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan

Saat kau jauh disana rasa cemburu
Merasuk kedalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

Back to [a][b]

Satu sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa gairah
O…wu..wo..o..

Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali

Kimita tuokukitemo
Kiminoi shuaguaratala
Shiniteruyo shiniteruyo

Back to [a][b]

Wo wo wo..
Wo wo wo..a a ai aishiteru


video

JoM PeKNeK!

3 feb 2011 (khamis) adalah cuti umum.."gong xi fa caihttp://www.emocutez.com @ selamat tahun baru cinahttp://www.emocutez.com"...4ari cuti ni..kan best kalau ade kg kt sini, boleh blk kg...jeles tgk org ade kg..huhu..

begini la nasib org kg jauh..huhu..duk diam2 je la kt KL nihttp://www.emocutez.com...bosannyehttp://www.emocutez.com!!..
http://www.emocutez.comsib baik la KL ni byk tmpt2 yg menarik tuk dikunjungi dan beriadah..

"JoM PeKNeK"

text wit cik sobes (3/2/2011)

me : peknek!peknek!
sue : haha..konpem ke?pkl brapa
me : kite2 jerk! kwn aku blk kg la..huhu..mane2 je la jji peknek
(http://www.emocutez.comcoz da bosan gilak)
sue : pkul? br bgn ni
me : tghari kot kul 1 or pas zohor smpi ptg
sue :baek!
me : potluck je la ek..aku try ajk dr. des klu dia nk ikut.
sue : ye la, simple2 je..pegi yg kt ulu yam nk?mslh nye nk peknek mn lg?
me : ok je..ulu yam aku xtau nk pi sana la
sue : ok..aku pnh gi ulu yam, tp ingat2 lupe..tp air xgtl n keruh mcm kt congkak
(http://www.emocutez.combudget nk mandi air yg bersih mandi la kt umah..huhu)


oleh kerana kebosanan aku pilih tuk ber'picnic' je wit adik puan n cik sobes kat ulu yam je..buat pengetahuan korg da 2nd time aku smpi cni..korg layan je la pic kt bwh ni..huhu

(pic dlm air xde coz tidak sesuai utk tontonan umum http://www.emocutez.com)
sediakan pelampung sblm lemas
taman negeri selangor?? nama lain tuk ulu yam kot
ini la akibat main redah je sungai..haha..1/2 badan basah
lapik kusyen ngan paper n plastik dr basah!!

Wednesday, February 2, 2011

TiNGGaL TaNDa TaNYa ??

Mengapa aku yang terakhir
Dibias berita cintamu padanya
Adakah kita tak serupa
Serasi bersama tinggal ku tertanya

Senyumku yang dulu kau puja
Hilang mekarnya di senjakala
Permata kau memilih kaca
Hingga meledakkan hati yang setia

Di depanmu aku dijagamu dia
Di matamu aku di hatimu dia
Siang dan malamku terusan bertanya
Sampai bilakah engkau dengannya

Bila bulan berubah warna
Mimpi ngeri menjadi nyata
Sekali kuucap cinta untuk selamanya
Namun kau cuba untuk menduga asmara
Kau tahu aku 'kan terus setia

Adakah kita tak serupa
Serasi bersama kuterus tertanya


video

Tuesday, February 1, 2011

Le TouR De CeRaKaH

atlit Le Tour De Cerakah

01/02/2011 - public holiday!! http://www.emocutez.comari wilayah la..selamat bercuti utk org KL, putrajaya & labuan..ada gak yg kena keje time ni..huhu..da tanggungjawab kan kena la laksanakan dan kena korbankan masa cutihttp://www.emocutez.com..huhu..its ok korg leh dpt double or triple pay kan..ok la tu..
http://www.emocutez.com
plan aku ari ni nk wat kayuhan...skang kan demam main beskal..so pg2 lg kami da gerak dr rumah ke bukit cerakah...tu nama lama time aku skola rendah lu...skang org pggl taman botani malaysia ,bukit cahaya seri alam, Shah Alam..jarak dr ampang ke taman tu dlm 45minit ikut federal highway..

for ur information ni kali ke4 aku pi..sblm ni aku pi ngan KKS...plan punye la baik nk sampai bukit cerakah dlm kul 5ptg...tepat masanya kami sampai...dgn penuh excited tu...rupe2nye

operating hours 8.30a.m-4.30p.m (selasa - ahad)
tutup pada hari isnin kecuali isnin cuti umum atau cuti sekolah

hampa tulhttp://www.emocutez.com..huhu...so after kejadian tu, sblm pi mane2 aku kena tau operating hours tmpt tu..huhu.

just nk share ngan korg..http://www.emocutez.com

Taman Botani Malaysia aka Taman Pertanian Malaysia
Bukit Cahaya Seri Alam
40000 Shah Alam
(korg kena cari seksyen 8 lu pas2 leh cari bukit cahaya seri alam)


entrance fees for the park:

RM3.00 utk dewasa, 12thn & ke atas
RM1.00 utk kanak 4-11thn
RM1.00 utk 55thn ke atas

Other charges :
RM5.00 utk 1 jam sewa basikal.


kami


awas nnti kena tanduk!!haha

awas byk beruk!!


jom pi paris!



*rumah 4 musim aku masuk td xyah byrcoz dorg kata ade kesilapan teknikal....hehehe..aku xsure la bape RM sbnrnye tuk masuk rumah tu


org sajli da cair tu psl la dpt free masuk

for skytrex adventure tgk pic kt bwh ni.


klik pic ni tuk size yg lg besar

Monday, January 31, 2011

iNSYa ALLaH By MaHeR ZaiN (versi melayu)

Andainya kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram
Bagai malam yang kelam
Tiada bantuan tiada tujuan
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Chorus
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya

Andainya dosamu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Dikau keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Repeat Chorus

Kembalilah
Kepada Yang Esa
Yakin padaNya
Panjatkanlah doa
Oh Ya Allah
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar

Repeat Chorus


video

iN DiLeMa!!

aku dalam dilema...i hate it!!..huhu..nape aku nape xorg lain je...pls la...

tersepit dan terkepit...

diluah mati mak di telan mati bapak..

tu la keadaan aku skang...help2..HELPPPPPPPPPPPPPPPP

DILEMA!! I HATE IT !!!!!!!!!

xsuke...xsuke...xsuke..


Sunday, January 30, 2011

PaNaSKaN BaDaN

CoMoT MuG SaPe La ni!
30 jan 2011..@ 6.30p.m live @ starbuck ampang point..
Ujan dr pg smpi skang..huhu..xde pape aktiviti yg leh aku wat selain main tenet berFB n blog..mkn n tido..busan2!..weekend yg melembapkan..

Aku da bosan..aku da bosan! Pelik aku napa xde org ajak kuar ni!.tdo lg ke! Tanpan segan silu aku text my KKS = kawan karib selamanya...cik yam giv sum idea! Panaskan badan kt starbuck..ok set! Kelam kabut aku bersiap..huhu..

da la gaji xmasuk lg...ada ati gak nk lepak kt starbuck...hehe.."biar pape asal bergaye" sesuai pepatah tu tuk aku kan..tu je la laporan tuk ari ni.sekian ;).

Saje je test update blog via nokia C3 je..hehe

MiSS Sue N Miss YaM @ My KSS

Saturday, January 29, 2011

BoLa

29 Jan 2011-The Red Warriorshttp://www.emocutez.com Vs The ReD Giantshttp://www.emocutez.com @ piala sumbangsih (betul ke eja cam2) nak pilih mane ni!! pilih yg menang je la..boleh x http://www.emocutez.comboleh la http://www.emocutez.comcam lalanghttp://www.emocutez.com...hahaha..lantak pi la nk kata cam lalang ke apa..

sejak tgk piala AFF Suzuki 2010 kt bukit jalil ari tu..semangat lak aku nk tgk bola malaysia...sape lg nk sokong team bola negara klu bukan kita sendiri..
go harimau malaya...go harimau malaya!

xrugi adik aku banje 1 family tgk bola ari tu...berkat sokongan kami 1 family team harimau malaya menjadi juara ...garuda telah dibaham harimau malaya dgn keputusan argregat 4-2.

psstt...aku xsuke penyokong yg terlalu fanatik..sokong la dengan sihat..ok ;)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget